Afvoer ontstoppen

Riool ontstoppen clock

1. 24/7 bereikbaar

Wij staan u graag te woord

2. Uw lokale rioolspecialist

U staat direct in contact met een expert

3. Advies nodig?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak

Bij een verstopte afvoer zult u toch altijd eerst zelf het probleem willen oplossen voordat u een professional inschakelt. Er zijn tegenwoordig bij elke supermarkt in de buurt verschillende middeltjes hiervoor te vinden. Bij veel van deze producten om uw afvoer te ontstoppen heb je helaas niet gelijk resultaat maar dien je uren te wachten om te zien of het wel echt gewerkt heeft. Bij minder ernstige verstoppingen zult u op korte termijn geholpen zijn echter bij een wat grotere verstopping zal dit helaas niet helpen en zult u toch een professional moeten inschakelen.  

afvoer ontstoppen

Afvoer verstopt?

Soms is het nodig om de gehele afvoerleiding te reinigen. Dit betekent dat de afvoerleiding geheel gedemonteerd dient te worden voordat de verstopping goed kan worden gereinigd en verwijderd. Hierdoor kan het stromend water weer overal doorheen en blijft het water niet liggen in uw gootsteen, wasbak of doucheputje.

Een verstopte douche of bad afvoer?

Wanneer een van de afvoerleidingen in de badkamer verstopt is kan het zijn dat het water bij de douche of wastafel niet meer goed doorstroomt. Behalve dat het ontzettend vervelend is kan het ook enorm gaan stinken. Het verschil tussen de afvoerbuizen van een badkuip of doucheafvoer is dat ze geen sifon hebben. Beide afvoerbuizen hebben een voorfilter dat kan worden losgeschroefd om overtollig vuil te verwijderen. Natuurlijk kunt u dit ook zelf proberen. Het zal extra helpen als u sodawater gebruikt. Mocht dit toch niet helpen dan is de Service Loodgieter u graag van dienst en is uw verstopping aan de afvoer in no time verholpen.

Hardnekkige verstopping

Bij een heftige verstopping wordt het al wat meer complexer en is het moeilijker voor u om deze zelf op te lossen. Bel hiervoor de Service Loodgieter om het probleem te lokaliseren en uiteraard ook met een plan van aanpak om uw afvoeren weer optimaal te laten functioneren. Hiermee bespaart u een hoop problemen met uw afvoer.

Keuken- en gootsteenafvoeren verstopt?

Als de keuken- en/of gootsteen verstopt is dan heeft dit vaak met dezelfde oorzaak te maken. De belangrijkste oorzaak is een verstopping in de sifon.

Een sifon wordt ook wel zwanenhals genoemd en deze vindt u onder een gootsteen of wastafel. Dit raakt in de meeste gevallen verstopt door voedsel- zeepresten.

Dit kunt u in veel gevallen zelf proberen schoon te maken. U dient de sifon voorzichtig los te draaien en te reinigen zodat de afvoer weer normaal kan doorstromen. Lukt het niet? Bel gerust de Service Loodgieter. Wij hebben binnen no time uw keuken- en gootsteenafvoer schoongemaakt en gebruiksklaar voor u gemaakt. Bel ons direct voor het juiste advies!