Keuken ontstoppen

Riool ontstoppen clock

1. 24/7 bereikbaar

Wij staan u graag te woord

2. Uw lokale rioolspecialist

U staat direct in contact met een expert

3. Advies nodig?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak

In veel huizen is de keuken het hart van het gezinsleven. Het wordt dagelijks intensief gebruikt. Wanneer u een verstopte keukenafvoer heeft zal dit ook snel en veel impact hebben op het gehele huishouden. Dit kunt u uiteraard ook zelf proberen op te lossen. Echter blijkt uit ervaring dat dit meestal een tijdelijke oplossing is. Bij een dieperliggende verstopping kunt u het beste een expert inschakelen. De Service Loodgieter heeft met de jaren veel ervaring opgedaan bij een soort gelijke verstopping.   

Helaas is het voorkomen van een verstopping niet altijd te voorkomen en al zeker niet bij intensief gebruik hiervan. Bij het afwassen wordt het overgebleven vuil gewassen en komt het zo nu en dan terecht in uw keukenafvoer. Dit gaat na enige tijd samenklonteren en zorgt dan voor een verstopping. Bij regelmatig onderhoud aan uw afvoer worden deze verstoppingen door onder andere etensresten minimaal gehouden. De meeste keukens maken daarom ook gebruik van een zeefje. Dit is de meest simpele oplossing om de grovere resten te filteren. 

Het is belangrijk om te weten hoe ernstig een verstopping aan uw keuken afvoer of gootsteen is, daarna kunt u bepalen of u dit kan overlaten aan een professional of u kunt dit zelf proberen op te lossen. Komt er een nare rioolgeur uit uw gootsteen of borrelt het regelmatig dan kan een plopper een goed redmiddel zijn, erg ouderwets maar zeer effectief om een verstopping los te krijgen. Echter bij een dieperliggende verstopping zal dit niet genoeg zijn. U dient dan de sifon los te draaien en door middel van een trekveer het verstopt vuil los te maken. De Service loodgieter adviseert u dan ook meteen de sifon te reinigen van alle resten. Soms bent u al geholpen met het gebruiken van een huis, tuin- en keukenmiddeltje. Schep wat lepels soda in de verstopte afvoer, na enkele minuten begint soda zijn werk te doen spoel dit vervolgens door met kokend water. De Service Loodgieter raadt u af om gebruik te maken van een chemisch ontstoppingsmiddel. Dit is dusdanig chemisch dat het lijm van de afvoerkoppeling oplost en dit voor een lekkage zorgt. Ook zijn deze chemische ontstoppingsmiddelen erg schadelijk voor kwaliteit van de afvoer en uiteraard het milieu. 

Keuken ontstoppen

Vaatwasser ontstoppen

Een keuken zonder vaatwasser kom je bijna niet meer tegen. De afvoer van de vaatwasser en de gootsteen zijn in de meeste gevallen met elkaar verbonden. Als een van deze afvoeren verstopt raakt, zult u beiden niet meer kunnen gebruiken. Wordt dit toch gebruikt dan kan dit voor grotere problemen zorgen aan de riolering. Bij gebruik van de vaatwasser wordt er water aangevoerd en bij een verstopping kan dit niet weggespoeld worden. Zo ontstaat er een lekkage naar buiten en heeft u het water in de keuken staan. De Service Loodgieter weet hier wel raad mee, Bel ons direct!

Onze expertise 

Bij een hardnekkig en bij een dieperliggende verstopping loopt het water helemaal niet meer weg. Het zelf kunnen oplossen is in dit geval toch heel lastig. Een ervaren expert heeft dit natuurlijk binnen een mum van tijd voor u verholpen. Door zijn kunde en met professioneel gereedschap heeft de Service Loodgieter uw verstopping snel en goed ontstopt. Doormiddel van een camera achterhaalt hij het probleem zonder opgraafwerkzaamheden.  

De Service Loodgieter wordt ook steeds vaker preventief ingeschakeld. Bij goed onderhoud aan uw afvoer zal een verstopping zelden voorkomen en blijven de afvoeren en rioleringen in hun beste staat. Bel ons direct voor advies!