Regenpijp ontstoppen

Riool ontstoppen clock

1. 24/7 bereikbaar

Wij staan u graag te woord

2. Uw lokale rioolspecialist

U staat direct in contact met een expert

3. Advies nodig?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak

Een verstopte regenpijp lijkt op het eerste gezicht heel onschuldig. Doet u er niets niet aan? Dan kan het voor veel schade zorgen. Met een verstopte regenpijp is het overlopen van de dakgoten niet te voorkomen. Laat u dit te lang liggen dan kan het zelfs voor vochtschade aan uw woning zorgen. Een verstopte regenpijp komt vaak door een ophoping van gevallen bladeren. Het is daarom ook erg belangrijk om te achterhalen waar deze ophoping plaats vindt en dit regelmatig schoon te maken. Is uw regenpijp zodanig verstopt dat u er zelf niet meer bij kunt dan kunt u uiteraard beroep doen op de Service Loodgieter.

Wanneer de verstopping net onder een verbindingsstuk van 2 delen van de regenpijp zit, dan kan het water gaan lekken via deze weg. Verwijder dan deze verstopping van onderaf. Dit doe je door in de verstopping te prikken met een met een ontstoppingsveer. Wil dit niet lukken? Dan kan een hogedrukreiniger ook gebruikt worden of een waterspuit om het verstopte vuil weg te spuiten. Echter dient u hier wel gebruik te maken van een hiervoor gebruikte ontstopping set. Hiermee spuit het water niet naar boven maar juist naar beneden.

Regenpijp ontstoppen

Onze expertise

Verstoppingen komen vaak voor daar waar afvoeren en goten bijeenkomen. De dode bladeren die voor deze verstopping zorgen kunnen van bovenaf verwijderd worden. Met een metalen haak kan het vuil verwijderd worden. Bij de bodem van de uitlaat wordt een emmer geplaats om het losgemaakte vuil op te vangen. Hiermee voorkomt u dat het in de afvoer terecht komt. Soms is het van bovenaf trekken van het vuil niet mogelijk. Ook daar weet de Service Loodgieter raad ermee. Blijf niet te lang met een dergelijke verstopping zitten en contacteer de Service Loodgieter.

Als er water lekt tussen de twee fittingen van de regenpijp dan zal dit meestal komen door een verstopping die zich net onder dit gedeelte bevindt. Doormiddel van een ontstoppingsveer kunt u deze verstopping verwijderen. Blijft uw regenpijp toch nog verstopt? Dan kan de Service Loodgieter een hogedrukreiniger gebruiken. Als dit ook niet mocht baten dan kan de onderste klep gedeeltelijk worden gedemonteerd voor lekdetectie.